De bästa apparna för språkinlärning

Alexander
Skriven av:
Alexander
Publicerad:
30 aug 2021
Lästid:
4 minuter
Kommentarer:
Inga kommentarer

Om du letar efter de bästa apparna som hjälper dig att lära dig ett nytt främmande språk är det här blogginlägget för dig. Artikeln kommer att ge en översikt över några av de mest populära och användbara apparna för att underlätta ditt beslut om vilken app som är rätt för dig. Det är dags att börja lära sig!

Att lära sig ett nytt språk har aldrig varit enklare än i dag. Med hjälp av tekniken kan du lära dig vilket språk som helst hemifrån, på fritiden och i din egen takt. Oavsett om du vill lära dig spanska, franska eller koreanska finns det många appar som hjälper dig att komma igång med inlärningen! 

Om du är redo, låt oss dyka in i listan över de bästa apparna för språkträning!

1. Fluent Forever

språk app fluent forever

Jag skulle vilja påstå att Fluent Forever är världens bästa språk-app. Använd detta om du vill lära dig språk snabbt med ord och fraser. De gör inlärningen mer effektiv genom att man kan lägga till bilder och animationer.

Lär dig språk snabbt

Med omkring en timmas spel per dag lär du dig ett språk flytande på 6 månader. Jag rekommenderar att du tar till dig enskilda ord till en början. När du känner dig bekväm med det lär du dig snabbt med meningar med olika svårighetsgrad. De erbjuder 10 språk med 2 spanska dialekter. De planerar lägga till en massa nya språk.

De som testat Duolingo men misslyckats kommer gilla det här! Läs mer om metoden på deras blogg och förbättra ditt ordförråd.

Kolla in grundaren Gabriel Wyners TED-talk!

Why We Struggle Learning Languages

2. Pimsleur Language Program

Denna språk-appen är helt ljudbaserad. Du återkallar ord på uppmaning av läraren på ett mycket effektivt intervall som är baserat på minnesforskning. Först hör du en konversation och efter 30 minuter kan du hela konversationen utantill. Språk är uppdelade i olika nivåer på 30 lektioner. Vill du lära dig ett språk utan att läsa i böcker är detta perfekta metoden.

3. Rosetta Stone

Denna appen finns till dator och mobil och lär dig på ett mycket bra sätt. Detta är en ganska naturlig inlärningsmetod som förenar bilder, röst, text och ljud. Du blir inte serverad översättningar. Istället kan du lära dig språket genom att förstå dig på vad bilderna föreställer. Precis som barn övar du dig på att förstå budskapet i det som sägs.

4. Duolingo (delvis gratis)

Det är både lekfullt och enkelt att lära sig genom att spela Duolingo. Lär dig språk som italienska helt gratis om du vill. För de mer seriösa kan du betala för Duolingo Plus som låser upp visa begränsningar. De har riktigt många språk.

Nackdelen med denna app är att den är baserad på översättningar vilket kan bromsa din inlärning. Det är bättre att lära sig med bilder och animationer som föreställer det du lär dig.

5. Babbel

Babbel erbjuder inlärning av nya språk baserat på kurser med bilder, meningar och interaktion. Simpelt att använda för att lära sig ett nytt språk. Det finns 14 språk att välja mellan och varje lektion är ca 15 minuter. För den som vill har de även live-lektioner med lärare precis som italki.

6. Memrise

Memrise är en app fokuserad på inlärning med flashcards precis som Fluent Forever och du repeterar det du lär dig i logiskt utformade intervaller. Du kan memorera allt möjligt men appen passar bra för de som vill lära sig språk. Det finns svenska bland många 23 andra kurser som går att använda.

7. FluentU

Denna app finns till dator och även till mobil. De erbjuder relevant videoinnehåll som gör att du tar till dig språket enkelt. Det är ett enkelt sätt att lära sig ett nytt språk på. Detta rekommenderas starkt och när du söker på olika ord får du upp relevanta videoklipp där de säger ordet i en mening. Testa dina kunskaper med

8. 50 språk (gratis)

Letar du också efter en språk-app som är gratis? Då är detta appen helt klart värd att ladda ner. 50 språk har tonvis med språk. Om du väljer att förkovra dig i deras innehåll så kommer du troligtvis lyckas med dina mål. Gratis är gott!

10. Hello Talk

Är du nybörjare men vill samtala med nyfunna vänner på språk som spanska, koreanska, japanska och många fler? Då är detta appen för dig. Du kan transkribera ljud i chattmeddelanden. Om du redan kan lite av språket använder du appen för att interagera med språkinlärare för att prata om nya ämnen.

De har podcast och språkkurser för premiumanvändare som garanterat kommer utöka ditt ordförråd ännu mer. Passar bra för nybörjare såsom avancerade personer.

Slutsats

Det finns ett stort antal språkappar på marknaden som erbjuder ett utmärkt sätt att lära sig ett annat språk. Med språkappar kan du lära dig olika språk genom att prova olika tillvägagångssätt.

Den bästa appen av dem alla är Fluent Forever.

Hoppas detta hjälper!

profilbild
Alexander Hansson
Bloggare med förkärlek för typografi, design, språk och digital marknadsföring.

Obs!

Kommentarsfältet live-modereras ej av några dedikerade moderatorer. Varje publicerad kommentar måste därför granskas och godkännas av oss för att motverka att brott begås i samband med publicering av er kommentar.

Vi stoppar all orelaterad information som inte rör ämnet språk, alternativt artikelns ämne. Om du ser något missbruk, vänligen kontakta oss. Vi kommer att kontrollera varje meddelande, men om vi väntar med att svara på vissa beror det på att vi har för lite tid pga annat att stå i.

Vi välkomnar kommentarer till artiklar och recensioner om språk och relaterade ämnen om hur man kan lära sig språk. Tänk extra noga på att inte lägga ut några personuppgifter på den här webbplatsen.

Tack för din förståelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Språkutbildning.com - All rights reserved 2021
pencilclocklist
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram