Bäst app för att lära sig Arabiska

Alexander
Skriven av:
Alexander
Publicerad:
05 maj 2021
Lästid:
3 minuter
Kommentarer:
Inga kommentarer

Tro det eller ej, det finns appar för fler saker än att spela spel, titta på film, streama TV och dela foton. Det finns även en uppsjö av olika språkappar. Målet med denna artikeln är att lista de allra bästa för just Arabiska. Hur du lär dig Arabiska effektivast kan variera. Jag antar att du letar efter inspiration och här listar jag hur man kan lära sig Arabiska med en app som passar bäst.

Många av er känner förmodligen till Duolingo och vissa av er kanske även känner till Memrise.

Istället för att lista dessa apparna har jag valt att lista andra mer okända användbara resurser som kan hjälpa dig på traven.

Lära sig att läsa och skriva på Arabiska

Arabic Alphabet - TenguLogi (Android)

Denna app är specialiserad på att lära dig att läsa och skriva det arabiska alfabetet.

Första steget bör vara att lära sig Arabiska språkets alfabet och alla ljud. Efter det kan man fortsätta med de övriga apparna som har som mål att lära ut språket. De flesta av apparna nedan är dedikerade till personer som redan kan läsa (eller åtminstone stava) ord på arabiska.

Arabic Alphabet – TenguLogi använder lättnavigerade lektioner som hjälper dig att lära dig det arabiska alfabetet. Varje lektion representeras som ett flashcard som innehåller bokstaven, translitterering, hur man uttalar bokstaven och hur man skriver bokstäverna beroende på position i en mening. Dessutom lär appen ut hur de olika arabiska vokalerna ovanför och under konsonanterna ser ut. De går igenom lite grammatik och siffrorna från 0 till 99. Rekommenderas starkt för att få en boost som nybörjare.

En annan bra sak med appen är att appen innehåller öronträningsövningar (ear training exercises) för att träna på att höra skillnaden på likartade ljud i språket.

Bästa apparna för att lära sig MSA Arabiska

1. Pimsleur

Många som lär sig språk har säkert hört talas om Pimsleur. Det råder delade meningar om Pimsleur. Låt mig vara tydlig. Du kan inte lära dig prata flytande Arabiska enbart via denna appen men det hindrar mig inte från att rekommendera denna appen. Du får en väldigt bra grund i språkets struktur och får förmågan att prata på språket väldigt tidigt. Efter Pimsleur rekommenderas Assimil.

Pimsleur är helt och hållet ljudbaserat. Det som är bra med appen är att den lär dig att prata språket väldigt snabbt och det är uppbyggt så du kommer ihåg allt du lärt dig. Du lär dig snabbt att kunna konversera på språket och att uttala olika fraser på ett bra sätt. Utbildningen är baserad på Dr. Paul Pimsleurs metod.

MSA Arabic med Pimsleur erbjuder 3 nivåer. Varje nivå har 30 lektioner på 30 minuter vardera. Man bör lyssna på en lektion om dagen och då är du klar med en nivå på 1 månad. Varje dag brukade jag börja morgonen med gårdagens lektion och sedan lyssnade jag på dagens lektion senare på dagen. Det fungerade väldigt effektivt.

Graduated Inteval Recall - hemligheten för att minnas effektivt

En annan positiv aspekt med lektionernas struktur är att du lyssnar på en konversation i början av lektionen. I slutet på lektionen kommer du förstå hela konversationen. Man påminns om meningarna och orden via en metod som de kallar för "Graduated Interval Recall".

Dr Pimsleur bedrev minnesforskning och upptäckte att om eleverna påmindes om nya ord med gradvis ökande intervaller, skulle de varje gång komma ihåg vad de lärt sig längre än gången innan. Han dokumenterade det den optimala tiden man bör vänta på att repetera ordet för att ordet eller meningen ska gå från kortsiktigt till långsiktigt, eller permanent, minne. Denna teori ligger till grund för alla Pimsleurs program. Det fungerar väldigt effektivt och du kommer förvånas över hur mycket du kommer ihåg.

Arabiska Verb

CJKI Arabic Verb Conjugator - CJKI

Detta är den absolut bästa appen för att träna på hur man böjer olika arabiska verb. Man kan se och höra hur man ska uttala det med exceptionell translitterering till latinska bokstäver. Du kan även bokmärka verb i appen och utföra quiz för att träna dig.

Övriga resurser för att lära sig MSA Arabiska

Glossika - De erbjuder MSA Arabiska och diverse olika dialekter. Rekommenderas starkt. Glossika är uppbyggt för att ta dig från CEFR-nivå A1 till C2.

Learning Arabic with Al Jazeera - Om du vill lära dig media-arabiska så rekommenderas denna sida starkt. Detta är inte någon app. Det är en hemsida. Du lär dig MSA Arabiska på denna sidan.

profilbild
Alexander Hansson
Bloggare med förkärlek för typografi, design, språk och digital marknadsföring.

Obs!

Kommentarsfältet live-modereras ej av några dedikerade moderatorer. Varje publicerad kommentar måste därför granskas och godkännas av oss för att motverka att brott begås i samband med publicering av er kommentar.

Vi stoppar all orelaterad information som inte rör ämnet språk, alternativt artikelns ämne. Om du ser något missbruk, vänligen kontakta oss. Vi kommer att kontrollera varje meddelande, men om vi väntar med att svara på vissa beror det på att vi har för lite tid pga annat att stå i.

Vi välkomnar kommentarer till artiklar och recensioner om språk och relaterade ämnen om hur man kan lära sig språk. Tänk extra noga på att inte lägga ut några personuppgifter på den här webbplatsen.

Tack för din förståelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Språkutbildning.com - All rights reserved 2021
pencilclocklist
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram