Barnsagor på Spanska

Alexander
Skriven av:
Alexander
Publicerad:
09 maj 2021
Lästid:
< 1 minut
Kommentarer:
Inga kommentarer
Jaha, så du vill lära dig Spanska? Det finns många sätt där ute för att lära sig språk. I denna artikeln tänkte jag fokusera på barnböcker. Varför? Jo, för de är enkla att börja med. När man börjar att lära sig ett språk så är det svårt att tackla avancerade texter som är riktade till vuxna till en början. Till en början så kan det vara lämpligt att läsa barnsagor på Spanska. Anledningen till detta är att barnsagor ofta använder ett enklare ordförråd. På så vis kan du lära dig de allra vanligaste orden i språket snabbt. Sagan bör visa bilder så du lättare kan förstå berättelsen. Forskning har visat att man lär sig bäst när man förstår budskapet i språket man lär sig. Allra bäst är ifall du använder en tjänst med både text och ljud som du kan spela upp. På så vis lär du känna hur språket låter och har möjlighet till att repetera vad du läser högt efter berättarrösten.

Hur spanska sagor hjälper språkstudenter

Barnsagor på alla språk använder ett ganska grundläggande ordförråd och meningsstruktur. För spanskaelever är det ett plus eftersom enkla ord och fraser bygger snabbt upp ett grundläggande ordförråd. Berättelserna är korta så de kräver en minimal tidsinvestering att läsa. De är perfekta att läsa om du har ett fullspäckat schema. Eftersom sagor kommer från olika länder är de ofta glimtar in i olika kulturer. Den kulturella informationen uppmuntrar barn att vara medvetna om omvärlden och det är en stor påminnelse om detta faktum även för vuxna. Extra bonus? Sagor slutar med ett lyckligt slut och är därmed upplyftande!

Hur man använder sagor för att lära sig spanska

spanska barnsagor - la ovejita que vino a cenar Det är inte svårt att införliva spanska sagor i ditt inlärningsprogram. Till att börja med väljer du en eller två som tilltalar dig. På en grundläggande nivå är sagor bra för att bearbeta dina spanska läsförståelsefärdigheter. Men det är inte allt! Du kan använda spanska barnsagor för att bredda ditt ordförråd. När du läser så är det bra ifall du skapar du en anpassad flashcard-uppsättning eller skriver ner intressanta eller märkliga uttryck. Dessa uttryck och ord kan sedan laddas in i flashcard-programmet Anki som fungerar både till desktop och för mobilen. Barnsagor innehåller oftast drakar, räddningar och andra fantastiska ämnen! Du kan lyssna på ljudversioner av spanska sagor för att få extra lyssningsövning. Återigen är det en bra idé att notera intressanta ord och fraser. Om du har gratisprogrammet Anki så kan du lägga till orden som flashcards. För en mer användarvänlig upplevelse så rekommenderar jag appen Fluent Forever. Appen möjliggör att du kan lägga till egna spanska ord som du hört eller läst i barnboken. Efter det kan du öva och du påminns mer och mer sällan tills det sitter! :) Slutligen kan spanska sagor också användas för att driva upp dina talfärdigheter. Använd ljud eller video för att modellera uttal – och kom ihåg att det är fördelaktigt att pausa ljudet och spela upp en mening igen om du behöver höra den igen och repetera efter du hört meningen.

Professorn som utvecklade Shadowing

Alexander ArgüellesDu kan även tillämpa metoden "shadowing" som utvecklades av den anmärkningsvärde forskaren, lingvisten och polyglotten Alexander Argüelles. Han är en aning udda, men det är ju inte så konstigt eftersom han är professor. Han är riktigt duktig och talar många språk flytande. Kolla in hans YouTube-kanal!  
Lista på spanska barnsagor

profilbild
Alexander Hansson
Bloggare med förkärlek för typografi, design, språk och digital marknadsföring.

Obs!

Kommentarsfältet live-modereras ej av några dedikerade moderatorer. Varje publicerad kommentar måste därför granskas och godkännas av oss för att motverka att brott begås i samband med publicering av er kommentar.

Vi stoppar all orelaterad information som inte rör ämnet språk, alternativt artikelns ämne. Om du ser något missbruk, vänligen kontakta oss. Vi kommer att kontrollera varje meddelande, men om vi väntar med att svara på vissa beror det på att vi har för lite tid pga annat att stå i.

Vi välkomnar kommentarer till artiklar och recensioner om språk och relaterade ämnen om hur man kan lära sig språk. Tänk extra noga på att inte lägga ut några personuppgifter på den här webbplatsen.

Tack för din förståelse!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Språkutbildning.com - All rights reserved 2021
pencilclocklist
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram